Ontwerp M line stand: van 3D naar realisatie

1e ontwerp als basis winkelformule

M line matrassen, kussens en boxsprings zocht contact. Of wij hun nieuwe stand voor de komende jaren konden ontwerpen. Een ontwerp dat tevens de basis moest zijn voor hun nieuwe winkelformule.

Natuurlijk wilden we dat wel! Zo hebben we eerst gekeken naar hun wensen en technische gegevens van de stand.  Dit hebben we samen met onze ideeën, de nieuwe huisstijl en collectie geïntegreerd tot een eerste basisontwerp.  Uiteraard hebben wij dit in 3D opgezet, zodat er een duidelijk beeld ontstond.  klik op de  link voor 2017 versie van de stand. 2017 versie M line stand

ontwerp stand 3d
presentatie M line techniek

Definitief ontwerp

Na het presenteren van het 1e ontwerp zijn we begonnen met de definitieve uitvoering van de stand. De aanpassingen die M line graag wilde zien, hebben we doorgevoerd.  Ook is met hun marketingafdeling gekeken naar de juiste kleuren en welke uitvoeringen van de boxspring waar op de stand moesten komen te staan.

3D stand ontwerpen
Definitief ontwerp

Ontwerp stand M line

Het uiteindelijke concept is een zeer open stand geworden. Door de plaatsing van schuine wanden worden bezoekers nieuwsgierig om de stand op te gaan en alles te bekijken van wat M line te bieden heeft. In het midden hebben wij een bar met zitgedeelte en configuratiewand gerealiseerd. Hier kunnen de vertegenwoordigers van M line met hun klant in alle rust een boxspring naar keuze samenstellen.

Voor het technische presentatiegedeelte hebben wij een hogere wand gemaakt, zodat er wel duidelijk verschil is tussen het lifestylepresentatiegedeelte en het technische gedeelte. Het technische aspect is voor M line erg belangrijk, dus heeft het de ruimte gekregen en een duidelijke plaats op een hoek van de stand.

 

stand ontwerp 3D
Configuratie wand

Winkelconcept

De stand dient als basis voor het winkelconcept voor de dealers van M line. De wanden, waar de bedden voor gepresenteerd staan, kunnen ook bij dealers neergezet worden. Deze zijn er in een aantal variaties met diverse kasten voor het presenteren van bijvoorbeeld accessoires of kussens.

shop ontwerp winkelconcept 3d
Wanden voor het winkelconcept.

Realisatie stand

in samenwerking met T&T interieurbouw is de stand gerealiseerd. Door een goede samenwerking tussen M line, T&T en CC Dimension is de stand geplaatst in Brussel. Duidelijk komt het winkelconcept naar voren op de stand. Het is precies zo geworden als uitgedacht door ons.

stand ontwerp VR winkelconcept
het eindresultaat
ontwerp stand 3D standbouw

Stand in Woow! VR

De stand hebben wij ook nog in virtual reality gezet, bezoek en bekijk de stand in Woow! 360 virtual reality, ervaar of je er echt staat. bekijk de stand in VR hier.

Meer informatie

Klik hier voor de site van T&T stand en interieurbouw.

Fotografie stand door Bastiaan Hopster fotografie. Klik hier voor zijn site.

Klik hier voor de website van M line.

Bekijk hier de 2018 stand van M line

Bekijk hier de 2019 stand van M line